Vacature voor Bestuurders Wildopvang Delft (vrijwillige functies)

Stichting Wildopvang Delft heeft als belangrijkste taak het opvangen, verzorgen en vrijlaten van dieren uit het wild die ziek, gewond of verweesd zijn geraakt. We vangen jaarlijks ruim 4.000 dieren op die onze zorg nodig hebben. Het verzorgen van deze dieren (vogels, egels, hazen, vleermuizen, etc.) wordt gedaan door een klein team van vaste medewerkers en heel veel vrijwilligers. We hebben ambitieuze plannen: we willen groeien qua Professionalisering, Ruimte, Educatie en Teamwork. PRET dus. Om deze plannen te realiseren zijn we op zoek naar nieuwe collega’s voor het bestuur. 

Taak van het bestuur

Het bestuur bestaat uit maximaal 7 leden die zich inzetten om onze opvang te behouden én uit te laten groeien. We zijn sturend en beleidsbepalend aan de ene kant en faciliterend voor de opvang aan de andere kant. Om onze groeiplannen te realiseren willen we meer taakgericht gaan werken binnen ons bestuur.

Elk bestuurslid geeft leiding aan een werkgroep (nog op te zetten). Als bestuurder verwachten we van je dat je de koers uitzet binnen jouw aandachtsgebied en dat je de werkzaamheden uitvoert en coördineert binnen jouw werkgroep.

Vacatures

Om tot een evenwichtig bestuur te komen, zoeken wij personen die zich willen inzetten op de volgende aandachtsgebieden:

  • Communicatie

    Je weet de juiste doelgroep te bereiken via onze interne nieuwsbrief, onze externe nieuwsbrief de Penneveer, je schrijft zelf net zo graag als je anderen laat schrijven, weet teksten om te toveren in mooie artikelen of boekjes. Het lijkt je leuk om de opvang in te lopen om dieren te fotograferen en hun verhaal te vertellen op bijvoorbeeld social media. Je weet de pers te bereiken en ze te overtuigen om over ons te schrijven. Ook denk je graag mee hoe we werkwijzen het beste intern kunnen communiceren zodat ze ook werken. Je weet de weg op social media en kunt met WordPress werken (of je wilt dit leren). Jouw werkgroep bestaat uit fotografen, videomakers, tekstschrijvers, tekstcorrecteurs, grafisch vormgevers, mensen met dierkennis, etc.
  • Sponsoring en fondsenwervingJe helpt mee aan het opzetten en uitbouwen van een goede donateursadministratie en donateursbeleid. Je bepaalt net zo makkelijk het beleid als dat je de telefoon oppakt om donateurs zelf te bedanken of een kaartje te schrijven. Je weet de weg in het vinden van fondsen en bent creatief in het bedenken van acties om projecten te subsidiëren. Jouw werkgroep bestaat uit creatievelingen die leuke acties kunnen bedenken, die op beurzen en markten staan, die weten hoe gemeentes werken, etc.
  • Gebouwbeheer en nieuwbouwVan een los hekwerk of een gladde betonvloer weet jij een veilige omgeving te maken, voor mens en dier. Je ziet ruimtes, weet hoe ze effectief in te zetten. Je helpt mee om onze huidige opvang te verbouwen en kijkt er naar uit om ‘straks’ te helpen bij de realisatie van onze nieuwbouw. Jouw werkgroep bestaat uit handige Harries en Henriettes, die kunnen klussen maar die ook plannen kunnen maken voor de langere termijn. Het zou helemaal fijn zijn als jij de weg weet in de nieuwbouw-wereld, maar dat hoeft niet per se.
  • Personele zaken (HRM) en opleidingenWe hebben al veel geprofessionaliseerd maar we kunnen nog een stap verder. Naast HR zaken (contracten, vacatures voor vast en vrijwillige medewerkers) willen we ook nog een goed vrijwilligersbeleid, een goed administratiesysteem en willen we onze interne opleidingen nog verder professionaliseren. Jouw werkgroep bestaat uit mensen die een administratie bij kunnen en willen houden, verjaardagskaarten willen sturen, die weten hoe een training opgezet kan worden (video, tekst, persoonlijke begeleiding, workshops, etc.).
  • Verras ons!Heb je een andere expertise die we (nu) niet vragen? Verras ons dan vooral. We zoeken voornamelijk mensen die betrokken zijn en graag willen helpen, meedenken, meedoen, adviseren, ondersteunen, etc. etc. Dus heb jij een kijk of bepaalde zaken waar je denkt dat je ons mee vooruit kunt helpen? Aarzel dan niet, en bel of mail nu nog. We hebben je nodig. Echt.

Wat wij vragen

We verwachten betrokkenheid bij de opvang en de dieren die we opvangen. Je werkt een paar keer mee om zelf te ervaren wat we doen, om onze mensen te leren kennen en te beseffen hoe bijzonder het is om met wilde dieren te werken.

Je bent een kei op jouw vakgebied en hebt een paar dagen per maand beschikbaar die je wilt inzetten voor een prachtig doel: onze Wildopvang in Delft helpen te behouden, uitbouwen en verbouwen! Humor helpt, altijd. En wat belangrijk is om te weten: je doet het niet alleen! We zijn met een heel team (vaste medewerkers, bestuur en álle vrijwilligers) die jou graag helpt als jij ons wilt helpen! We doen het samen.


Tijdsinvestering

Er vindt maandelijks overleg plaats met de bestuursleden. Dat overleg vindt plaats in de opvang in Delft. Als het nodig is zijn er tussentijds overlegmomenten, contacten via mail, app en/of telefoon. Je bepaalt zelf de frequentie en manier van overleg met jouw werkgroep.

Onze stichting is volledig afhankelijk van subsidies, donaties en giften. Sinds onze nieuwe aanpak per oktober 2019 zijn we financieel gezonder geworden maar blijft het wel elk jaar zoeken naar manieren om te overleven. Het huidige bestuur bestaat uit drie collega’s, we groeien graag uit naar een evenwichtig bestuur van zeven leden die zelfstandig in een team willen werken.

Wil je meebouwen aan onze opvang en op vrijwillige basis jouw kennis en kunde inzetten? Stuur dan je motivatie en cv naar: bestuur@wildopvangdelft.nl. Je kunt ook bellen met Willeke van den Heuvel voor meer informatie: 015-2010466.

Vragen?

Heb je interesse om jouw kennis, kunde en tijd in te zetten voor onze opvang maar twijfel je nog? Bel dan gerust met Willeke (015-2010466) of mail met bestuur@wildopvangdelft.nl

Wij, Harry, Aad en Willeke zijn op zoek naar leuke nieuwe collega’s die samen met ons de opvang verder willen uitbouwen. We vragen wel aan jou om eerst ook nog ons beleidsplan te lezen: Beleidsplan. Als je achter onze ambities en plannen staat én je ziet voor jezelf een rol hierin, dan zien en spreken we je heel graag. En natuurlijk gooien we je niet direct in het diepe, we begeleiden je goed.